top of page

כל הדרכים למנוע ולטפל בתופעת עובש בקירות

עודכן: 10 באפר׳ 2022

עובש בקירות הינה תופעה נפוצה שכל דייר נתקל בה מדי פעם, אם זה בעיקר בחדרי אמבטיה לחים או בחדרים שהאוורור בהם מוגבל, למשל חדרי ממ"ד אטומים ולכן בתנאים אלו עובש עלול להופיע לעיתים תכופות ולהתפשט באופן מהיר.

לפעמים אתם עלולים להריח ריח של טחב ועובש מהארונות, וכן לראות סימני פטריות וכתמי ענק שחורים, יש פעמים שניתן לטפל בכך עצמאית בדרכים שנפרט בהמשך, ולפעמים יש להזמין איש מקצוע עם ציוד מתאים, כדי שיאתר את העובש הסמוי וכדי שיתאים פתרונות אפקטיביים לסילוק ולמניעת העובש.


נשאלת השאלה מהו הטיפול העיקרי בעובש עיקש וכיצד ניתן למנוע עובש בעתיד?


תוכלו תמיד להשתמש בחומרי "חמצון" טבעיים לעובש, באישור משרד הבריאות יחד עם השלמה של חומרי חיטוי ומניעה שיגרמו לעובש להעלם ולא לשוב. ניתן לרכוש מוצרים אלו בחנויות לחומרי בניין.


טיפול בעובש בקירות


עובש בקיר הינה תופעה לא נעימה ויש קודם לאתר את הסיבות לעובש, לנקות אותו ולסיים בצביעה הסופית של הקיר. לא פעם קירות עלולים להתמלא בנקודות שחורות שהופכות לכתם עובש גדול ומכוער, ולכן יש להשתמש בחומרים מתאימים להסרת כתמים אלו. אם למשל עובש בקיר הוא בגלל רטיבות, זה אומר שהקירות או התקרה אינם אטומים מספיק, ומים מהקירות החיצוניים או מהתקרה מחלחלים פנימה ויוצרים רטיבות בקיר ולבסוף עובש. גם אדים על חלונות בכל חדר וחלל, הופכים לטיפות וברגע שהמים מצטברים הם מחלחלים על הקיר וכך נוצר שוב עובש בקיר. ייתכן וקיימת גם נזילה בקיר הגורמת לרטיבות, והסימן לכך הוא העובש שנוצר במקום, וכמובן מים חמים באמבטיה תמיד יוצרים לחות באוויר המצטברת על הקירות, ויוצרת את העובש. על כן ראשית במידה והסיבה לעובש בקיר היא סדק בקיר או נזילה חיצונית, יש להזמין איש איטום מקצועי שיאטום את הקיר, יוריד את הטיח עם העובש, יטפל בעובש ויצבע את המקום.


באמבטיה ניתן לטפל בעובש באוורור תמידי, כאשר רצוי לאחר כל מקלחת חמה לפתוח חלונות, וככלל יש להקפיד לאוורר את הבית גם בימי החורף הקרים. במקרים כאלו של עובש קל מספיק רק לצבוע את המקום, ללא צורך באיש איטום. יש לצבוע בצבעים דוחי עובש שתוכלו לרכוש ולצבוע בעצמכם אך אם המקום גבוה מדי, מוטב שתזמינו איש מקצוע.

רצוי גם להוריד קודם את חלקי הטיח של העובש בשפכטל. לאחר מכן יש לקחת מטלית ודלי מים ומעט אקונומיקה ולשפשף את הקיר עליו נמצא העובש. לאחר מכן יש לשטוף שוב את הקיר במטלית הספוגה במים בלבד, כדי לנקות את שאריות האקונומיקה מהקיר. לאחר התייבשות הקיר, כדאי להשתמש ב"פונגיצ'ק" – תמיסה נוגדת עובש לחיטוי הקיר. רצוי לבצע זאת במיגון של כפפות ומשקפי מגן, או כאמור להזמין צבעי מנוסה לטיפול בעובש בקיר. לאחר קילוף הקיר והתייבשותו, בצעו תיקוני טיח במידה ויש צורך, וזאת באמצעות שפכטל המיועד לחדרים רטובים, ולאחר מכן צבעו את הקיר בצבע מקשר ובצבע בצבע אקרילי. שאלו בנושא זה בחנות צבעי קיר, כיוון שיש לבחור צבע אותו ניתן לערבב עם נוגד עובש, או לקנות צבע המיועד מראש למניעת עובש.

אם למרות כל הטיפים האלו לא הצלחתם לאתר את סיבת העובש, או שהטיפול שלכם לא נשא תוצאות איכותיות, יש להזמין ככל המוקדם איש איטום מקצועי שיוכל לאתר מידית את הסיבה לרטיבות בקירות, וכן להציע תכנית טיפול יעילה ואיכותית.


אנחנו כאן לשירותכם

צוות אלן ורטיקל

050-215-3360



4 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page